Strik - Ingen dikkedarer sweater i grønne nuancer.

Strik - Ingen dikkedarer sweater i grønne nuancer.

Det er ingen sag i at strikke en Ingen dikkedarer sweater fra Petiteknit. Læs her om en skøn farvekombination og mit nyeste sweater-crush.

Min anden ingen dikkedarer sweater fra Petiteknit er færdig - den første kan du se her. Det tog faktisk ret lang tid at få den strikket. Jeg startede på den et par måneder før jul, og i mellemtiden er jeg startet på 3 bluser mere, hvoraf den ene er færdiggjort. Det er mig i en nøddeskal, og jeg skrev faktisk lidt om det her. NU er den heldigvis færdig og klar til brug. Vi har allerede indledt et kærlighedforhold, og er begge to glade for der stadig er vejr til at gå med uld.

Hvilket garn er blusen strikket i?

Blusen er strikket i en tråd Arwetta fra Filcolana i farven Caribean sea og en tråd Kid silk fra Mayflower i farven gran (reklamelink). Det er en skøn farvekombination, som giver et helt særligt farvespil. Den skifter næsten farve alt efter, hvordan man kigger på den. F.eks. er den mørkegrønne meget mere tydelig for mig, når jeg har blusen på og kigger ned ad mig selv.

Den oprindelige ide var at blusen skulle være helt petroleumsfarvet, men jeg ville lige lege lidt med nogle prøvelapper og se, hvordan jeg kunne kombinere den blå/grønne uldgarn med forskellige følgetråde.

Det er en sjov og ret interessant proces, som jeg nyder. Her kan man lege og eksperimentere med farver og udtryk.

Ingen dikkedarer - strik for let øvede.

Jeg vil stadig beskrive mig selv som let øvet inden for strik. Jeg har kun strikket efter opskrifter i lidt mere end et år, men jeg har rimeligt styr på det basale og så strikker jeg rimelig ensartet. Når det kommer til strikkeopskrifter er jeg frygtløs, og mit første strikkeprojekt var efter en engelsk opskrift og andet projekt var min bølgegenser, som er på norsk.

Er du ny i strik, men gerne vil strikke en bluse, så vil jeg umiddelbart sige at du godt kan kaste dig ud i en ingen dikkedarer bluse. Det kan være en kæmpe hjælp, hvis du har en du kan spørge til råds undervejs. Jeg er selv delvist autodidakt strikker, og bruger Garnstudios videoer rigtig meget. Jeg var også så heldig at have to gode strikke-kollegaer, som kunne hjælpe mig og give mig tips, men langt hen ad vejen har jeg klaret mig selv.

Kast dig ud i det og vær ikke bange for at fejle. Hvad er det værste der kan ske?

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.