Spind dit eget garn af garnrester

Spind dit eget garn af garnrester

Det er tiden til at få brugt op og lade så lidt gå til spilde. Når jeg laver mine regnbuer, er der altid en lille afklippet ende eller kort stykke garn tilbage. Nu bliver det brugt til nyt og lækkert garn.

Kender du det med at have en masse garnstykker tilbage efter div. projekter. Ender som ikke rigtig kan bruges til noget, og som oftest bliver smidt ud? N√•r du spinder garn er ingen garnstumper for sm√•. Her kan alt n√¶rmest bruges, selv de helt sm√• stykker, som n√¶rmest bare er st√łv.

At spinde garn er et gammel h√•ndv√¶rk, hvor man kan omdanne fibre til en tr√•d, der f.eks. kan strikkes eller h√¶kles med. P√• Instagram (under h√łjdepunkter) kan du se, hvordan du kan karte dine garnrester sammen med uld og derefter spinde det til noget l√¶kkert garn.

TING TAGER TID.

N√•r man spinder sit eget garn, s√• m√• man forvente at det tager tid, og det kan ikke overst√•s p√• √©n dag. Desuden skal du v√¶re opm√¶rksom p√•, at n√•r du spinder med garnrester sj√¶ldent vil f√• garn, der er helt ensartet, der vil v√¶re lidt ‚Äúklumper‚ÄĚ i, og tykkelsen vil alts√• variere, men det synes jeg er en del af charmen. N√•r jeg spinder garn, s√• leger jeg lidt med tykkelsen. Jeg kan godt lide at mit garn bliver lidt mere kunstnerisk, hvilket ogs√• bliver tydeligt i dit strikke-, v√¶ve- eller h√¶kle projekt.

Jeg bruge altid en håndten, når jeg spinder mit garn. Der findes både spinderokke og elektriske spindere, men de ligger i en lidt anden prisklasse. En håndten er et ganske fint sted at starte, så kan du altid opgradere senere, hvis du bliver helt bidt af det. Jeg har lavet en liste med materialer og links, så det er nemt for dig at komme i gang.

MATERIALER

*reklamelinks

  • H√•ndten

  • Karteflor* Findes i flere farver

  • Karter *

  • Rester af garn, sytr√•d, bomuldsreb, broderitr√•d‚Ķ (Det beh√łver ikke v√¶re uldgarn)

  • Haspetr√¶ (IKKE I TR√Ü) - et sk√¶rebr√¶t i plastik kan ogs√• g√• an.

  • En balje som dit haspetr√¶ eller sk√¶rebr√¶t passer ned i.

P√• min Instagram kan du under h√łjdepunkter finde en guide til regnbuerne

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bem√¶rk, at kommentarer skal godkendes, f√łr de bliver offentliggjort.