Mal dine IVAR skabe i samme farve som væggen

Mal dine IVAR skabe i samme farve som væggen

Mal dine IVAR skabe fra IKEA i samme farve som væggen og skab ro i rummet. Det var præcis, hvad jeg gjorde i mit soveværelse. Se det flotte resultat her.

Der er efterhånden mange der indretter med IVAR skabene fra IKEA. For et års tid siden købte jeg selv to IVAR skabe og hængte dem op på væggen i min (dengang) spisestue. Skabene skulle bl.a. fungere som barskab med glas, flasker og div. småting. De larmede tilpas meget i det ellers meget stille og fine rum. Sidenhen er rummet blevet omdannet til mit soveværelse, da min veninde flyttede ind i februar. Nu fungerer det skabene som mit klædeskab. Jeg havde længe kigget på skabene og tænkt, der skulle ske noget med dem. Faktisk helt siden jeg købte dem. Træet var fint, men det var blevet mere gulligt med tiden, da det ikke blev behandlet med olie eller lak. Skaben passede ret godt til den farvede væg, syntes jeg, men efter der kom flere ting ind i rummet, strittede de bare lidt for meget.

FØR


EFTER


Min løsning blev at male skabene i samme farve som væggen, for at give ro i rummet. Hvilket er vigtigt i soveværelset. Farven er petroleumsblå fra Nordsjö og har farvekode 6565-501. Indvendigt i skabene malede jeg en lysere farve inden for samme farveskala. Derfor er den ikke helt hvid, men har en blålig undertone (det er muligvis kun mig, der kan se det, fordi jeg ved det). Den har farvekoden 6565-001.

Jeg brugte næsten en halv liter af den mørke farve. Jeg har dog ikke malet to af siderne, da skabene allerede var hængt op og bunden er heller ikke malet. Den lyse farve brugte jeg også kun en halv liter af, men her kunne jeg godt have brugt noget mere. Så jeg anbefaler, man køber en liter. Jeg har bl.a. ikke malet hylderne på den ene side og én af dem + indersiden af lågerne har kun fået én gang. Jeg løb simpelthen tør! Træet suger meget maling, og tørrer forholdsvist hurtigt.

Jeg synes, resultatet er blevet enormt fint, og så er det altså bare en sindssyg flot farve. Om man kan kalde dette for et IKEA Hack skal jeg ikke gøre mig til dommer over, men det er ihvertfald en nem måde at gøre skabene personlige på. Du kan selvfølgelig male andre skabe, kommoder, hylder... etc. end lige den her fra IKEA. Bare giv den gas.

Hvad ville I gøre ved skabene?

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.