Hæklet kludetæppe af t-shirts - et bæredygtigt DIY projekt til hjemmet.

Hæklet kludetæppe af t-shirts - et bæredygtigt DIY projekt til hjemmet.

Lav et hæklet rundt kludetæppe af dine gamle t-shirts. Her finder du guiden til, hvordan du kan lave et bæredygtigt gulvtæppe kun med få materialer.

Jeg må være blevet kureret for min farveforskrækkelse, for der flytter flere og flere farverige ting ind i mit hjem. Det seneste skud på stammen er et hæklet rundt kludetæppe, som er lavet af gamle t-shirts og bomuldsgarn. Det her tæppe er en kombination af flere ting, som betyder noget for mig. Især den del, hvor jeg genbruger gamle t-shirts, giver mening for mig. Det har jeg også gjort tidligere med mit flettede tæppe. Så gem dine slidte, forvaskede, plettede t-shirts og genbrug dem til dette smukke gulvtæppe.

Jeg startede egentlig ud med at bruge alle mine garnrester, og dermed fik et ret farverigt tæppe. Da jeg lavede tre omgange med hvidt bomuldsgarn, fortrød jeg. Jeg valgte derfor at trevle de hvide omgange op, og starte på et nyt tæppe kun med hvidt bomuldsgarn.

Til et rundt kludetæppe skal du bruge.

  • Når du skal igang med et hæklet kludetæppe, skal du bruge en bunke t-shirts. Prøv så vidt muligt at undgå lagner, skjorter og andet fast stof. Tøj med lidt stretch er bedst, men i virkeligheden er det en smagssag. Jeg brugte mellem 10-15 t-shirts.

  • En god saks er også essentielt, især når du skal klippe dine t-shirts i strimler. En lille dårlig saks gør bare arbejdet surt.

  • Hæklenålen skal ikke være for lille. Jeg brugte en 4'er, men en 3'er eller 5'er kan også bruges. Det betyder ikke det store.

  • Vælg noget bomuldsgarn (reklamelink) som du kan lide at hækle i. Jeg valgte noget bomuldsgarn fra Drops (Drops loves you 6), som er fra genbrugt bomuld. Jeg brugte ca. 11 nøgler til dette tæppe på ca 118 cm i diameter.

Indlægget fortsætter under billederne

Hvordan laver man et hæklet rundt kludetæppe?

Starte med at klippe dine t-shirts i strimler, det letter dit arbejde undervejs. Jeg satte mine strimler sammen undervejs, på den måde kunne jeg bedre vurdere, hvilken farve der passede på omgangen. Du kan også sætte en masse strimler sammen, så du ligesom får en garnnøgle. Teknikken til at sætte dine t-shirt strimler sammen, viser jeg i videoen nedenfor.

Det runde tæppe er egentlig ret nemt at lave, og du behøver ikke være en garvet hækler, for at kaste dig ud i projektet. Det handler i bund og grund bare om at hækle rundt. Jeg har lavet en lille video for at vise, hvordan jeg starter, og hvordan jeg skifter farve.

Se hvordan du kommer i gang med tæppet samt skifter farve lige her

 

Slå masker op omkring dit stofstykke (som i videoen). Antallet af masker kan variere.

Omgang 1 - Tag ud i hver maske. Du tager ud ved at hækle to masker i samme maske.

Omgangs 2 - Tag ud i hvar 2. maske

Omgangs 3 - Tag ud i hver 3. maske

Omgang 4 - Tag ud i hver 4. maske

Sådan fortsætter du til gulvtæppet er færdigt.Ca. hver 10. omgang har jeg hæklet en runde uden at tage ud. Det kan variere fra tæppe til tæppe. Vær opmærksom på, at hvis du tager ud samme sted i alle omgange, så vil tæppet blive mere kantet. Tag derfor ud lidt forskelligt. Faktisk er det ikke død og pine vigtigt at du tage ud lige præcis som beskrevet ovenfor. Tommelfingerreglen er: Hvis tæppet buer meget op skal du tage mere ud, hvis det derimod bølger, skal du hækle et par runder uden at tage ud. Prøv dig frem.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.