Frisk dit sengetøj op med tekstil farve.

Frisk dit sengetøj op med tekstil farve.

Frisk dit sengetøj op med en omgang tekstil farve. Du kan enten farve det hele eller lave en ombreeffekt ved kun at farve noget af sengetøjet. Se her hvordan du nemt kan puste liv i det gamle sengetøj.

Dette DIY projekt er et gammel et, men hele blogindlægget trængte til en opdatering - ikke mindst billederne. Så derfor får i lige en genudgivelse af indlægget med friske billeder og tekst.

Jeg havde haft det her DIY projekt i tankerne længe, men blev ved med at udsætte det. Da jeg endelig kastede mig ud i det var det slet ikke så tidskrævende, som jeg havde regnet med. I mit hovede så jeg et ombre sengetøj med en lækker blå/turkis i bunden og hvid i toppen. Det blev det ikke! Resultatet blev dog alligevel ret fint.

Jeg brugte farven Bahama Blue fra Dylon, som var lidt mere lyseblå, end jeg havde i tankerne, og den hvide top forsvandt da jeg vaskede sengetøjet til sidst. Jeg er ikke sikker på man kan opnå en hvid top, medmindre man får skyllet ALT overskudsfarve ud inden man vasker sengetøjet.

Det er lidt svært at farve ombreeffekten 100%, men jeg håber I alligevel får en ide om resultatet. Nedenfor finder i guiden til sengetøjet.

Det skal du bruge.

 • Dylon håndfarve - husk det skal være håndfarve hvis du skal lave ombre (kan bl.a. købes i Stof og Stil)
 • Salt (der står bag på pakken hvor meget du skal bruge)
 • En stor spand eller balje der kan rumme mellem 6 og 12 liter vand (jeg farvede det hele på én gang, så jeg brugte begge farver. Dermed skulle jeg bruge 12 liter vand)

Sådan gør du

 • Gør dit sengetøj vådt og vrid det så det ikke drypper helt vildt. Du kan med fordel skylle og slynge det i vaskemaskinen. Sengetøjet skal være vådt for at få farven til at "vandre" og dermed skabe en ombreeffekt.
 • Følg anvisningen bag på pakken til blanding af farve, vand og salt.
 • Stik en lille del af dit sengetøj ned i farven - husk ikke at stikke det for meget ned, farven arbejder sig lidt op ad pga. det våde stof.
 • Pas på ikke at få farve ned ad siden på spanden eller hvad du bruger til at farve i. Jeg fik farve i toppen af det ene dynebetræk, og jeg måtte derfor omtænke mit ombre projekt, for farven kommer IKKE af når det først er kommet på.
 • Når farveprocessen er færdig skyller du ALT det overskydende farve ud, du overhovedet kan. Husk at skylle og vride fra lys til mørk.
 • Vask dit sengetøj i maskinen. Lav en kold vask.
 • Kør en tom vask eller fyld den med tøj der passer farven du har valgt. Dette er for at være sikker på, at overskudsfarve er ude af maskinen.
  Tilbage til blog

  Indsend en kommentar

  Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.