Dørstopper i beton og bomuldsreb - DIY guide

Dørstopper i beton og bomuldsreb - DIY guide

Lav en dekorativ dørstopper i rå beton og blødt bomuldsreb. Så kan du holde dørene åbne på en smart og billig måde.

Det har stået lidt stille med mine DIY projekter og generelt opdatering her på bloggen - ikke mindst. Jeg har simpelthen været så optaget af mit regnbue-byggeri og prioriteret min tid der. Men nu er jeg tilbage, og jeg glæder mig til at dele nogle spændende DIY-projekter med jer. Vi starter selvfølgelig ud med et projekt i beton og bomuldsreb.

Lav en dørstopper i råt beton.

Herhjemme kæmper jeg lidt med døre der smækker, når der bliver luftet ud. Derudover er min lejlighed gammel og skæv, så nogle døre kan ikke stå helt åbne selv. Derfor står der faktisk en dørstoppe ved næsten alle døre. Jeg synes, der findes utrolig mange grimme dørstopper, og mine indgår på den liste. Derfor er jeg også ganske tilfreds med nu at have lavet mine egne.

Jeg har selvfølgelig lavet en simpel guide til dig, så du også kan lave din egen rå dørstopper.

Materialer

*indeholder reklamelinks

 • Bomuldsreb (ø 12 eller 16 mm) ca. 30 cm

 • Tape*

 • Beton*

 • Plast beholder (til blanding af beton)

 • Ske (til blanding af beton)

 • Tom mælekarton (eller siliconeform)

 • Filtdutter (den slags du sætter under stoleben)

Sådan gør du

 1. Start med at gøre din form klar. Bruger du en mælekarton skal den klippes over på midten, så du har ca. en halv mælkekarton tilbage (du skal selvfølgelig bruge bunden). Den skal desuden skylles og tørres godt. Bruger du en silikoneform, så skal den blot findes frem.

 2. Klip dit reb til i den længde du ønsker, jeg anbefaler en længde på ca. 30 cm. Sæt tape stramt på begge ender. Det skal holde sammen på rebet, så det ikke går op. (se billede nedenfor). Husk også at tapen ikke skal sidde længere oppe end at betonet dækker tapen (brug evt. klar tape)

 3. Bland din betonmasse som anvist på pakken, og hæld det op i din form.

 4. Stik dit reb ned i betonmassen og husk at banke/ryste lidt med formen, så du får alle liftbobler ud. Lad det tørre i 24 timer.

 5. Tag den ud af formen og mærk om den er helt tør - føles den kold, skal den tørre lidt længere.

 6. Når den er helt tør, sætte du filtdutter under bunden, så du beskytter gulvet, når du bruger din DIY dørstopper.

God fornøjelse - husk at dele projektet med #flairblogdk

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.