5 gode vaner som ændrede mit liv

5 gode vaner som ændrede mit liv

Vil du gerne have mere positivitet ind i din hverdag? Så har jeg her samlet 5 gode vaner, som med sikkerhed gør dig mere positiv. Nogle af dem er lige til at gå til, mens andre kræver lidt mere øvelse.

Du kender sikkert til dine dårlige vaner, men kan du også genkende dine gode vaner? Jeg ved præcis hvad mine dårlige vaner er, men med tiden er jeg også blevet god til at genkende mine gode vaner, og det er dem jeg gerne vil dele med jer.

Jeg mener, det er lige så vigtigt at kende sine dårlige vaner som sine gode. Når først du kender og forstår dine dårlige vaner, kan du ændre dem til noget bedre.

De seneste 6-7 år har jeg arbejdet med mig selv og min egen udvikling. Jeg kan huske, jeg vågnede op en morgen og tænkte "Jeg gider ikke være sur og trist hele tiden. Nu må jeg gøre noget." Jeg var ikke glad for det menneske, jeg var. Jeg kunne gang på gang høre pessimisten komme ud af min mund, når jeg talte. Sortseeren talte ned til mig selv og tillod mig ikke at glædes over små ting. Det har været en lang og sej kamp, og jeg er ikke 100% i mål endnu. Måske kommer jeg det heller aldrig.

Det her handler ikke om at ændre på den man er, eller forsøge at være en anden. Det handler om at tune ind på de rigtige kanaler og finde en balance i livet.

5 gode vaner som ændrede mit liv.

Det er muligvis en mindre overdrivelse at sige disse 5 gode vaner ændrede mit liv, men de har ihvertfald haft en stor betydning. Selvfølgelig har alder og livserfaring også en betydning, men jeg vil stadig vove at påstå, at hvis jeg stoppede med disse 5 ting, så ville jeg få det værre.

1. Accepter de dårlige dage.

Jeg var på et mindfullnes kursus for nogle år siden og stødte på en sætning ala. "Mød 'det' med venlighed..." 'Det' kan f.eks. være en negativ følelse eller en dårlig tanke. I stedet for at dvæle ved eller skælde ud på tanken eller følelsen, så accepter at den er der, for den er der, og det kan du ikke ændre. Den vil sikkert også komme tilbage en anden gang. Du skal ikke underkende dine følelser eller tanker, men møde dem med venlighed og accept. Det bruger jeg rigtig meget på de dårlige dage, omend det nogle dage er sværere end andre. Jeg har før sagt: "Efter de dårlige dage, kommer de gode" og det mener jeg stadig.

Vi skal ikke stræbe efter at slippe 100% af med de dårlige dage, for det er umuligt. ALLE har dårlige dage. Heldigvis kommer de gode dage tilbage, og det vigtigste her er at leve højt på de gode dage, når de dårlige kommer.

2. Yoga/meditation

Yoga og meditation er afstressende. Forskning viser også at meditation faktisk forandrer vores hjerne. Det er bl.a. området, der findes i frontallappen. Det er det område vi bruger til at fornemme, hvordan vi egentlig går og har det. Jeg har tidligere skrevet lidt om mit yndlingssoveritual, hvor yoga bl.a. indgår. Yoga er simpelthen en skøn måde at lære dig selv at kende på, strække ud, åbne op og slappe af. Jeg dyrker ikke yoga hver dag, og jeg vil gerne gøre det endnu mere.

Meditation er en måde hvorpå jeg kan genfinde fodfæstet og trække vejret. Find et tidspunkt på dagen, hvor du kan finde bare 5-10 minutter til dig selv. Måske er det på togturen eller gåturen ned til købmanden. Brug den tid på at lytte til dit åndedræt eller til lydene omkring dig. Måske fokuserer du på det du ser eller hører. Lad være med at forholde dig til om det er gode/dårlige lyde eller dufte. Bare registrer at de er der.

Oftest mediterer jeg i toget på vej til arbejdet med musik i ørene. Jeg lader ofte telefonen ligge i tasken og nyder bare naturen, der suser forbi. Nogle gange bliver jeg helt tanke tom, I ved den situation, hvor man falder i staver. Det sker ikke altid og det er heller ikke målet med meditation.

3. Skrive dagbog

Jeg har altid haft brug for at udtrykke stærke følelser. Det kan f.eks. være når noget eller nogen gør mig vred, hvis jeg bliver forelsket, svigtet eller er trist. Mine følelser er ofte voldsomme og stærke (hvis man ved lidt om astrologi, kan jeg fortælle, at jeg er vandmand i stjernetegn og ascendant.) De kommer bare ikke rigtig ud af min mund, men pulserer inden i mig.

Jeg bliver hurtigt fyldt op, og dét at skrive, er det bedste værktøj for mig. Jeg er ikke så verbal og synes, det kan være svært at udtrykke mig verbalt om mine følelser, mest fordi jeg aldrig kan finde ord der helt dækker, hvad jeg føler. Når jeg skriver får jeg afløb for følelserne, på den måde er jeg kommet ud med dem, og de fylder ikke så meget i kroppen og hovedet. Det betyder dog ikke, at jeg ikke snakker om dem med mine veninder, for det gør jeg også.

Køb en lille bog, som du synes er smuk og har lyst til at skrive i. Køb også en god kuglepen og begynd at skrive dine følelser ned både de gode og de dårlige. Husk du skriver til dig selv, så du må gerne skrive alle de grimme ting ned, som du tænker og føler. Det handler egentlig bare om at komme ud med følelserne.

4. Lytte til din mave(fornemmelse).

Min mave er super sensitiv, og det er både godt og skidt. Det er godt, fordi den ofte fortæller mig, når jeg skal tage en slapper, og ofte gør den det før, jeg selv er helt med. Den bliver bogstavligttalt urolig. Den rumler, knurrer, puster sig op og gør mig utilpas. Førhen ignorerede jeg det, og spiste syrenedsættende medicin, men med tiden er jeg begyndt at lytte meget mere til den. Dermed har jeg kunne droppe medicinen 9/10 gange.

Så lyt efter i maven. Hvad siger den du skal gøre? For jeg tror godt du ved, hvad der er bedst for dig, så handler det bare om at acceptere det den fortæller dig. Måske skal du takke nej til besøget af veninderne, fordi du i virkeligheden har brug for ro og stilhed. Måske skal du få hjælp til eller give nogle opgaver til andre på jobbet, fordi du er stresset. Måske skal du spørge om hjælp til at klare en svær samtale/situation. Måske har du bare spist helt forkert på det sidste.

5. Brug naturen

Jeg bor tæt på både skov og fjord, og det er fantastisk. Jeg bruger naturen, når jeg vil meditere, tænke eller finde inspiration. Jeg er helt med på devisen "Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning." Selvfølgelig er der noget vejr, jeg synes er bedre end andet, men ellers synes jeg naturen er fantastisk.

Gå eller løb en tur, svøm i havet eller bare sæt dig i haven/på altanen. Naturen er gratis og den er svær at blive sur på. Hvis du har brug for inspiration, en pause eller bare trænger til at komme ud og væk fra andre mennesker, så brug naturen. Gå en tur et sted hvor der ikke er så mange mennesker. Tag til stranden. Gå i skoven eller ned til fjorden/søen. Brug dine sanser og lyt, duft og mærk. Det kan være enormt meditativt og ikke mindst inspirerende at være i naturen.

Hvilke gode vaner har I?

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.